גרים בדירה שכורה ומעוניינים להתקין עמדת טעינה לרכב החשמלי שלכם? ודאי ברור לכם שתידרשו לפעול בהתאם לכל התקנות והחוקים הנוגעים בדבר. יחד עם זאת, כמעט כל ההנחיות בנושא התקנת עמדות טעינה ביתיות מתייחסות לבעל הרכב כאל מי שהדירה או הבית בבעלותו. מכאן עולות שאלות חשובות כמו: האם ניתן להתקין עמדת טעינה בדירה שכורה? מהן ההנחיות הקשורות לכך, ומי נושא באחריות על ההתקנה והתשלום? על כך ננסה לענות לכם בשורות הבאות.
מה ההבדל בין התקנת עמדת טעינה בדירה שכורה לבין התקנתה בבית בבעלותכם?
ההנחיות הנוגעות להתקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי בדירה שכורה הן למעשה אותן ההנחיות הקשורות להתקנתה של עמדה כזו באופן כללי. ההבדל המרכזי הוא שבדירה שכורה, כל צעד שקשור להתקנת העמדה, חייב להתבצע באישור ובתיאום מול בעל הנכס, ומכאן גם נובעים הצעדים הנוספים שצריך לבצע בתהליך.
כשמתקינים עמדת טעינה ביתית, נדרשת חניה רשומה בטאבו לדירה בה מתגורר בעל הרכב. כמובן שגם בדירות שכורות יכולות להיות חניות רשומות בטאבו – כך שהדבר בהחלט אפשרי טכנית.
במקרה של מגורים בדירה בבניין משותף יש כמה אופציות לחיבור החשמל – כמובן שצריך לבדוק את הנתונים של כל דירה באופן נקודתי ולהתאים לה את הפתרון הטוב ביותר. ישנם בניינים בהם ניתן לחבר את העמדה ישירות לארון החשמל של הדירה – זאת במידה וקיים תווי סביר לפריסת הכבל מהלוח של הדירה. אפשרות נוספות היא חיבור עמדת הטעינה לארון החשמל המשותף. כחלק מתהליך ההתקנה, תצטרכו גם לקבל את ההחלטה מי מנהל את המו"מ ומקבל את ההחלטות מול ועד הבית וספק העמדה. האם זו תהיה משימה באחריות השוכר או המשכיר.
הצעדים הבסיסיים להתקנת עמדת טעינה ביתית לרכב חשמלי הכרחיים גם בדירות שכורות וגם בדירות בבעלותכם. ההבדל המרכזי הנוגע להתקנה של בדירה שכורה לעומת נכס בבעלותכם, הוא ההגעה להסכמות והסדרים אודות ההתקנה מול בעל הדירה.